5 anledningar till att välja ekologisk hudvård

När man strosar runt i matbutiken tänker man ofta på vad man äter. Man vill ha produkter som är ekologiskt framtagna och samtidigt nyttiga för dig som konsumerar produkten. Mer sällan tänker man på vad man applicerar på sin hud. Det finns mängder utav produkter som saluförs i dagligvaruhandeln inom hud- och hårvård. Ofta lockas man till att köpa dessa produkter då man vill prova något nytt, det är dock inte alltid det enklaste att tyda innehållsförteckningen på dessa produkter.

När du väljer ekologisk hudvård är alla vinnare. Du som applicerar produkten på din kropp är vinnare ur det hänseendet att allting gått rätt till i hela kedjan. Produkterna är hållbart framtagna och ofta inte testade på djur (Not: BodyFarms produkter är helt veganska och testas aldrig på djur).Ekologiska alternativ är ofta lite dyrare, men då får man en kvalitetskontrollerad produkt som man vet är skonsam i alla led. BODYFARMs produkter testas aldrig på djur, och är helt veganska. Förpackningarna är tillverkade av återvunnet material, och vi försöker dessutom skicka produkterna med så skonsamt emballage som möjligt.

De 5 500 växter som växer längs det grekiska landet erbjuder oss stora mängder av naturliga ingredienser för att utvinna produkter av hög kvalitet. Vi återinvesterar en stor del av vår vinst på studier samt utveckling av nya naturliga produkter istället för dyra reklamkampanjer.

5 anledningar till att välja ekologisk hudvård

 1. Det är bra både för miljön:
  De produkter man finner i dagligvaruhandeln kan innehålla ingredienser som har en negativ inverkan på miljön och naturen, det vill säga i det långa loppet även för jordens alla invånare.
  När dessa produkter tillverkas skadas både luft och vatten av de farliga ämnen som kan användas i framställningen av produkterna. Dessa kemikalier når även våra vattendrag när de används och sköljs ner i våra avlopp.
  Framtagandet av ekologisk hud- och hårvård är mer långsiktig och skonsam för miljön och dess konsumenter. Ingredienserna odlas ekologiskt, vilket resulterar i färre föroreningar av vår gemensamma natur.
 2. Det är bra för dig som nyttjar produkterna:
  De kemikalier och konstgjorda färgämnen samt övriga skadliga ingredienser som kan återfinnas i den hud- och hårvård som återfinns i dagligvaruhandeln kan orsaka rodnader, irritation och dessutom finnar. Många människor är överkänsliga mot de kemikalier som kan återfinnas i de konventionellt framtagna produkterna.
  Ekologisk Hudvård, Ekologisk Hårvård samt Ekologisk Kroppsvård arbetar för att din hud ska må bra istället för tvärtom.
 3. Det är bra för ditt luktsinne:
  Konstgjorda dofter är ofta utformade för att täcka upp doften av andra kemikalier som kanske inte luktar lika trevligt i de traditionella hud- och hårvårdsprodukterna. Den effekt som detta ger är att man tillsätter en kemikalie som ska täcka upp en annan kemikalie. Kombinationen från doften av alla kemikalier kan leda till huvudvärk hos många människor. Naturliga hud- och hårvårdsprodukter luktar som sina naturliga ingredienser, och inte som en blandning av kemikalier. Ekologiska skönhetsprodukter doftande med naturliga eteriska oljor används även i många fall inom aromterapi.

  Ekologisk hudvård, bodyfarm

 4. Inga underliga biverkningar:
  De produkter man införskaffar sig när man handlar i dagligvaruhandeln innehåller ofta ett konserveringsmedlet Parabener. Detta inkluderar man i produkterna för att förlänga hållbarhetstiden. Parabener är dock ett syntetiskt ämne som kan hämma kroppens naturliga hormoner.
  Många människor oroar sig för att detta ämne i längden kan förändra funktionerna i kroppens endokrina system. Man oroar sig med andra ord för att ämnet kan framkalla hormonsjukdomar.Ämnen som parabener behöver nödvändigtvis inte vara något negativt i produkter, utan kan även tillföra positiva aspekter. Men man vet ännu för lite för att inte utesluta om det i det långa loppet kan ge eventuella biverkningar.
  BODYFARMs ekologiska hud- och hårvård är parabenfri. Dessa produkter använder istället naturliga konserveringsmedel, som inte påverkar kroppen.
 5. Mer skonsamt över tid:
  Många naturligt framtagna produkter fungerar bättre än sina konventionella motsvarigheter eftersom de inte innehåller onödiga fyllmedel som kan vara irriterande för huden. Många produkter som inte är ekologiskt framtagna kan vid de första försöken tyckas fungera bättre, men på lång sikt kan dessa produkter och dess innehåll framkalla skada mot din hud och mot ditt hår.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *