HISTORIA

BODYFARM är resultatet av 60 års kärlek och dedikation till den grekiska naturen. Ända sedan 1950-talet har utvinningen av rena, naturliga råmaterial vandrat vidare från generation till generation där familjen Partsalakis skördat olivträd sedan sitt företags inrättande. År 1991 valde familjen att fokusera sin produktion på naturliga kosmetik- och hälsoprodukter med ingredienser från den grekiska naturen och bildade varumärket BODYFARM. Med 25 år av nöjda kunder och etableringar i 16 europeiska länder är vi stolta över att kunna tillhandahålla dessa hänförande produkter.

EKOLOGISKT ODLADE AKTIVA INGREDIENSER

– FRIA FRÅN PARABENER, MINERALOLJOR, PROPYLENGLYKOL OCH FÄRGÄMNEN

Vår naturliga produktion utvinner kosmetika och läkemedel genom en kombination av extrakt från örter och växter. Dessa naturliga ingredienser har helt ersatt de kemikalier som kan orsaka skadliga effekter. De naturliga ämnen vi använder härstammar från:

EXTRAKT: Vitaminer, mineraler, fettsyror och antioxidanter som ger fukt och näring.

VEGETABILISKA OLJOR: Vitaminer, mineraler och oljor. Den vegetabiliska oljan kan lätt absorberas av hår och hud. Rik på fukt, antioxidanter och ökar hudens elasticitet. Den vegetabiliska oljan är ett idealiskt lösningsmedel för eteriska oljor.

ETERISKA OLJOR: Flyktiga vätskor med fet komposition. Hög koncentration av aktiva ingredienser och mycket effektiva egenskaper. Kan användas i aromaterapi eller appliceras på hud för vitalisering, avkoppling eller toning. Det finns studier som visar att näringsämnen, aktiva syror och vitaminer bromsar åldrandet.

VÅR VÄRDEGRUND – RESPEKT FÖR NATUR, MÄNNISKA OCH MILJÖ

SUMMERING AV VÅRA PRINCIPER

– Allt som är närodlat och vänligt mot naturen är för oss mer säkert och effektivt.
– 5 500 växter längs det grekiska landet erbjuder oss massvis av naturliga ingredienser för att utvinna produkter av hög kvalitet.
– Med respekt gentemot naturen väljer vi miljövänliga ingredienser till våra produkter.
– Våra produkter testas ej på djur.
– Alla våra förpackningar härstammar från återvunnet material.
– Vi följer strikt de riktlinjer för kosmetika som är upprättade av EU.
– Vi återinvesterar en stor del av vår vinst på studier samt utveckling av nya naturliga produkter istället för dyra reklamkampanjer.
– Våra produkter är prisvärda – Kostnaden skall motsvara värdet av produkten..